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The State of South Carolina 

OFFICE OF THE ATTORNEY GENERAL 

CHARLES MOLONY C01':DON 
ATTORNEY GENERAL 

The Honorable Joe Wilson 
Senator. District No. 23 
211 Gressette Building 
Columbia, South Carolina 29202 

Re: Informal Opinion 

Dear Senator Wilson: 

May 9, 1997 

You have asked whether S.C. Code Ann. Section 57-1-320 (B) requires that a 
district commissioner of the South Carolina Department of Transportation is prohibited 
from serving more than one term unless another commissioner's term intervenes. 

This question has been answered by previous opinions. In an Informal Opinion, 
dated February 20, 1996, it was advised that the language contained in Section 57-1-320 
(B) ("no more than one consecutive term") should be read one term only. Therein, it was 
stated that 

I am of the op1mon that the language in Section 
57-1-320(8) relative to not serving more than one consecutive 
term means serving one term. By way of comparison, a 
municipal ordinance examined in Great South Fair v. City of 
Petal, 548 So.2d 1289 (Miss. 1989), provided that a carnival 
or fair with the specified number of mechanical rides could 
operate "not more than one (I) consecutive day" in the city. 
The ordinance challenged therein was interpreted to mean that 
the carnival or fair could operate for only one day. Applying 
that reasoning to the instant case, I would interpret the 
language of Section 57-1-320(B) to mean that a county may 
have representation for one term and one term only, but that 
representation may return to that county after representation 
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has rotated to another county for at least one term. Because 
representation is to rotate from county to county, the commis­
sioner may not succeed oneself but may serve again at a later 
date, when the rotation returns to his or her county (assuming 
the delegations were to re-elect the individual). [emphasis 
added]. 

This Opinion that a representative may serve only one term unless another commissioner's 
term intervenes, remains the Opinion of this Office. 

This letter is an informal opinion only. It has been written by a designated 
Assistant Deputy Attorney General and represents the position of the undersigned attorney 
as to the specific questions asked. It has not, however, been personally scrutinized by the 
Attorney General nor officially published in the manner of a formal opinion. 

With kind regards, I am 

Very truly yours, 

~ 
Robert D. Cook 
Assistant Deputy Attorney General 

RDC/ph 


