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T. TRAVIS MEDLOCK 
ATTORNEY GENERAl 

REMBERT C. DENNIS BUILDING 

POST OFFICE BOX 115049 

COLUMBIA. S.C. 2921 1 

TELEPHONE 803-758-86&7 

l-1arch 24, 1986 

Hr. Louis L. Rosen, Director 
South Carolina Court Administration 
P. O. Box 50447 
Columbia, South Carolina 29250 

Dear Louis: 

You have requested advice as to whether a county may charge a 
$5.00 fee for mailing copies of the Court Roster. In response to 
your request, I am enclosing copies of two previous opinions of this 
Office which indicate that the only fees which can be set for or by 
Clerks of Court or Register of Mesne Conveyances are those set forth 
in §8-21-310 of the Code of Laws of South Carolina, 1976, except as 
to reasonable charges for copying, etc. and except as otherwise 
expressly provided ~ Attt. Gen. (June 11, 1985 and June 19, 
1980); see §4-1-150-or-tfie ode. Neither §8-21-3l0 nor other 
statutes-expressly provide for charging a fee for mailing copies of 
the Roster. Therefore, such a fee could be charged only if 
reasonably related to the cost of copying and mailing the roster. 
See also, Rule 40(a) South Carolina Rules of Civil Procedure. 

If you have any questions, please let me know. 

JESjr/srcj 
Enclosures 

REVIEWED AND APPROVED BY: 

Executive Assistant for Opinions 


