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T. TRAVIS MEDLOCK 
ATTORNEY GENERAL 

U}fficl' of tlyl' J\thtrnell (il'neral 

REMBERT C DH:':iS BUILDING 
POST OFFICEc BOX 1154g 

COLUMBIA. s.c. 29211 
TELEPHONE 803 734 3636 

December 12, 1986 

25 48 

Larry W. Propes 
Deputy Director 
South Carolina Court Administration 
Post Office Box 50447 
Columbia, South Carolina 29250 

Dear Larry: 

You have requested advice as to whether a clerk of court 
can docket and enroll a transcript of a final judgment that was 
rendered in a United States District Court outside of South Carolina 
if the judgment has been registered in the United States District 
Court for South Carolina pursuant to 28 U.S.C. §1963. Section 1963 
provides as follows: 

A judgment in an action for the recovery of money 
or property now or hereafter entered in any 
district court which has become final by appeal or 
expiration of time for appeal may be registered in 
any other district by filing therein a certified 
copy of such judgment. A judgment so registered 
shall have the same effect as a ~udgment of the 
district court of the district were re istered 
and may i e manner. (Emphasis 
added. ) 

The provisions for county clerks of court to docket judgments from 
courts outside their jurisdiction are set forth, in part, as follows 
in Section 15-35-540 of the Code of Laws of South Carolina (1976): 

"[aJ transcript of a final judgment of ... any 
district or circuit court of the United States 
within this state directing in whole or in part 
the payment of money, may be docketed with the 
clerk of court ... in any county and when so 
docketed shall be entered upon the book of 
abs-cracts and duly indexed .... " 
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Because §1963 provides that out of state federal judgments 
properly registered in another district court have the same effect 
as a judgment of the latter court and because §15-35-540 provides 
that judgments of district courts in this state may be docketed with 
county clerks of court, a plain reading of these provisions clearly 
indicates that out-of-state district court judgments properly 
registered with district courts in this State may be docketed with 
county clerks of court in this state pursuant to Section 15-35-540. 
Sutherland Statutory Construction, Vol. 2A, §51.01. This conclusion 
is not inconsistent with a previous opinion of this Office that did 
not address registration under §1963. 1966-67 Ops. Atty. Gen. No. 
2224. 

If you have any questions, please let me know. 

Yours very truly, 

ith, Jr. 
Attorney General 

JESjr:st 

REVIEWED MTD APPROVED: 

--%~k;.~ 
Frank K. Sloan 
Chief Deputy Attorney General 

Executive Assistant for Opinions 


