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Office of the Attorney General

State of South Carolina
April 8, 1976

*1  In Re: Police Officers, Training Requirements, Municipalities of Less than 2,500 Population

Honorable Carl R. Welch
Chief of Police
Chesterfield Police Department
Chesterfield, South Carolina 29709

Dear Chief Welch:
You have inquired whether or not the City of Chesterfield is required to have its police officers certified by the South
Carolina Law Enforcement Training Council [Police Academy].

It is my understanding that Chesterfield has a population of approximately 1,800.

It is the opinion of this Office that Chesterfield police officers are not required by law to attend the police academy.
Section 53-47, 1962 Code of Laws of South Carolina, as amended.
 Yours very truly,

Joseph C. Coleman
Deputy Attorney General
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