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Office of the Attorney General

State of South Carolina
April 14, 1978

*1  Ms. M. Elizabeth Crum
Staff Counsel
Judiciary Committee
P. O. Box 11867
Columbia, SC 29211

Dear Liz:
I am in receipt of your recent letter. You have stated that a party has held their county and State conventions without
nominating any candidates to run for the House of Representatives within a specified county. You have inquired if the
party county convention can now nominate candidates for election to the various House districts within that county.

Section 7-11-30 of the South Carolina Code of Laws, 1976, governs the requirements for convention nomination
of candidates. That section states that if a party determines that it will nominate candidates for the House of
Representatives, they will be nominated by the State convention. That section further prohibits a political party from
nominating some offices by convention and others by primary.

It is my understanding that the Republican and Democratic Parties have decided to hold primaries for State offices.
Therefore, unless the State party convention would reconvene and decide to nominate all of their State candidates by
convention, they could not now reconvene for the purpose of nominating candidates for the House of Representatives.
The county convention cannot nominate these candidates as they are to be nominated by the State convention.
 Very truly yours,

Treva G. Ashworth
Assistant Attorney General
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