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Office of the Attorney General

State of South Carolina
May 22, 1978

*1 Mor. John C. Wilkie, Jr.
Executive Secretary
The Board of Pharmaceutical Examiners
Post Office Box 11927
Columbia, South Carolina 29211

Dear Mr. Wilkie:

You have requested an opinion from this Office as to the meaning of the term “graduate” in the following statute:

An applicant for examination as a registered pharmacist must be twenty-one years of age, of good moral character and
temperate habits, a graduate from a school of pharmacy or department of pharmacy of a university which is recognized
by the Board, .... § 40-53-50, CODE OF LAWS OF SOUTH CAROLINA, 1976. [Emphasis added.]

Although the South Carolina courts have not as yet interpreted the term “graduate,” other jurisdictions have almost
unamiously construed the term to mean one who has both completed a prescribed course of study and received a degree
or diploma certifying that fact. See, e.g., Valentine v. Independent School District of Casey, 191 Iowa 1100, 183 N.W.
434; Sweitzer v. Fisher, 172 Iowa 266, 154 N.W. 465; People v. Eichelroff, 78 Cal. 141, 20 P.364. In the Valentine case,
the court defined “graduate” as “one who has honorably passed through the prescribed course of study and received a

diploma certifying to that effect.” In addition, Webster's New Collegiate Dictionary defines a “graduate” as “a holder
of an academic degree or diploma.” Webster's New Collegiate Dictionary at 498 (1974). Based upon these authorities,
my opinion is that an applicant for licensure as a registered pharmacist must have successfully completed a prescribed

course of study leading to a degree in pharmacy and have received that degree.
With kind regards,

Karen LeCraft Henderson
Senior Assistant Attorney General
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