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Office of the Attorney General

State of South Carolina
December 16, 1976

*1  Steve S. Kelly
Kershaw County Treasurer
Kershaw County Courthouse
Camden, South Carolina

Dear Mr. Kelly:
You have requested an opinion from this Office as to whether or not you, as Kershaw County Treasurer, need a resolution
or other written authorization from the Kershaw County Council in order to expend county funds for an item that is
not included in the county budget. In my opinion, you do need such written authorization.

Section 14-3709, CODE OF LAWS OF SOUTH CAROLINA, 1962, as amended (Cum. Supp.), requires that county
councils take all legislative action, including the appropriation of county funds as well as supplemental appropriations
[see, § 14-3711 of the Code (Cum. Supp.)], by ordinance. When, therefore, a county council appropriates county funds
for an item not included in the original county budget, it must do so by ordinance according to the above-cited provisions
of Act No. 283 of 1975, the ‘home rule’ legislation. See also, § 14-3703(8), CODE OF LAWS OF SOUTH CAROLINA,
1962, as amended (Cum. Supp.) (relating to the receipt, safekeeping, allocation and disbursement of county funds).
 With kind regards,

Karen LeCraft Henderson
Assistant Attorney General
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