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*1 Fees received by Technical Education Centers are, with certain specific statutory exceptions, State Monies and are
required to be deposited with the State Treasurer.

TO: The Honorable Grady L. Patterson, Jr.
State Treasurer

QUESTION PRESENTED:

You have requested an opinion as to whether fees and other monies received by Technical Education Centers are State
monies, and if so, what disposition is to be made therewith. The monies in question include tuition and other such sources
of income, and monies received from auxiliary services such as book stores and canteens, etc.

DISCUSSION:
It is clear that an agency of the State government, such as the Centers in question, have only those powers as are granted

them by the Legislature. Hodge vs. Pollack, 223 SC 342, 75 SE2nd 752; Heywood vs. South Carolina Tax Commission,
240 SC 347, 126 SE2nd 15. Thus absent a specific legislative declaration as to the disposition of revenue received by the

Technical Education Centers these revenues are to be handled and disposed of in accordance with the general law.

The general law, as found in Section 1-742.1, Code of Laws of South Carolina, 1962, as amended, states:

To facilitate the management, investment, and disbursement of public funds, no board, commission, agency or officer
within the State government, except the State Treasurer shall be authorized to invest and deposit funds from any source,
including, but not limited to, funds for which he is custodian, such funds to draw the best rate of interest obtainable.

This clearly states that those funds in question are required to be deposited with the State Treasurer. This position is
similar to that held in the majority of the jurisdictions, for as stated in 81 CJS Section 154 at 1189:

State funds are to be collected and held by such officers and in such manner as may be provided by law, and unless
otherwise provided should be paid into the State Treasury where they are in the custody and under the control of the
State Treasurer.

It is therefore clear that the law considers monies collected by agencies such as the TEC Centers, to be State monies
to be deposited with the State Treasurer, and the agencies to be the conduits whereby these monies are collected and
forwarded to the Treasurer.

There is no distinction in the law between State monies, and public monies, 63 Am.Jur. 2nd Public Funds, Section
1, et. seq.; 35 Words and Phrases, Public Funds, page 172; Public Funds, 104 ALR 1372; accordingly the terms are
interchangeable and are used in that manner throughout our Code.
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A similar situation to that posed was found in the case of State vs. Sims, 134 WVa 428, 59 SE2nd 705, wherein the
Court stated:

Monies derived from State educational institutions from admission fees to athletic contests and from contracts with
other athletic teams inside and outside the State, are within Statutes providing for disposition of public moneys.

*2 An even more specific instance was found in the case of City of Morgantown vs. Ducher, 153 WVa 121, 168 SE2nd
298, at 301, when the Court stated:
Moneys received and administered by the Board of Governors are public moneys and such moneys whether derived
from admission fees to athletic contests, from tuition fees, from medical and hospital services, and from appropriations

by the Legislature, are public moneys . . . and when accepted, received or collected by the board must be paid into the
State Treasury and credited to the proper fund as provided . . ., and can be withdrawn from the proper fund in the State
Treasury only upon a warrant as provided . . ..

Applying these authorities to the instant question, it is clear that their holdings would apply to TEC Centers who collect
money under color of State law, and therefore must be construed to be holding the same for the benefit of the State, to
be deposited with the State Treasurer.

It is therefore the opinion of this office, that all revenues collected by the Technical Education Centers, unless specifically
excepted, are State monies, and are required to be deposited with the State Treasurer.

The only apparent exception to the above conclusion is found in Section 95 of the 1975-76 General Appropriations Act
which exempts monies derived from athletic or other student contests, and other funds derived wholly from the activities
of student organizations, including income from the operation of canteens and book stores. These funds are accordingly
specifically exempt from the categorization of State Funds.

It must be noted, however, that while these funds may be retained at the institution, they are subject to State audit. It must
further be noted that such exempt revenue, if unused at the end of the fiscal year, shall be used for institution operation
before appropriations from the State's General Fund are requisitioned, Section 91, 1975-76 General Appropriation Act.
This would apparently preclude the carrying over of these funds beyond the fiscal year without their being utilized for
institution operating costs.

CONCLUSION:

It is the opinion of this office that revenue collected by the Technical Education Centers are State funds and must be
deposited with the State Treasurer, with the exception of those funds derived wholly from athletic or other student
contests, activities of student organizations, and income from the operation of book stores and canteens.

Edward E. Poliakoff
Staff Attorney
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