
Mr. John S. Herin, 1974 WL 27729 (1974)

 © 2019 Thomson Reuters. No claim to original U.S. Government Works. 1

1974 WL 27729 (S.C.A.G.)

Office of the Attorney General

State of South Carolina
April 25, 1974

*1  RE: Legal Age

Mr. John S. Herin
South Carolina Board of Accountancy
P. O. Box 11376
Columbia, S. C. 29211

Dear Dean Herin:
The Board of Accountancy has requested in interpretation from this office of the requirement specified in Section 56-12,
S. C. Code of Laws, as amended, that an applicant for the state accountancy examination must be of ‘legal age’.

I advise that under common law a person's ‘legal age, as commonly understood, is twenty-one years. This common
law doctrine remains in force in this State, except where modified by statute. See Section 1-19, S. C. Code of Laws, as
amended. There has been no express or implied modification of the term ‘legal age’ as used in the accountancy laws and
in the opinion of this office twenty-one is the age required under Section 56-12.

If there are further questions, please correspond.
 Very truly yours,

John B. Grimball
Assistant Attorney General
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