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Office of the Attorney General

State of South Carolina
September 17, 1974

*1  Re: South Carolina Commission of Archives and History

Col. Charles L. Anger
Department of History
The Citadel
Charleston, South Carolina 29409

Dear Colonel Anger:
You inquired recently as to whether or not an individual can serve as a member of the South Carolina Commission
of Archives and History if he or she is more than seventy-two (72) years of age. It appears as if there is no such age
limitation on appointees.

Section 61-103, South Carolina Code of Laws (1962), as amended, requires the mandatory retirement of state employees
at age seventy (70), but provides further that it is inapplicable to appointive offices receiving per diem and/or travel
allowances as total compensation. Members of the Commission who are not state employees fall within this latter
category. Section 9-4(5), South Carolina Code of Laws (1962), as amended. Therefore, anyone who is otherwise qualified
may be appointed to the Commission regardless of his or her age.

My wife and I enjoyed speaking with you and Mrs. Anger last Friday evening at the Citadel and I hope that we will have
the opportunity of seeing you again in the near future. Let me know if I can be of any additional assistance to you.
 Sincerely,

Dudley Saleeby, Jr.
Assistant Attorney General
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